Obsah fóra AirSpotter.eu AirSpotter.eu
European Plane Spotting and LKTB/ BRQ Spotting Forum

FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Rozšíření a omezení provozu linek
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 78, 79, 80  Další

Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra AirSpotter.eu -> LKTB/BRQ Spotting
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MarekV
Site Admin

PříspěvekZaslal: út únor 18, 2014 11:35 am    Předmět: Citovat

Laughing
Díky, Karle, záhada objasněna. Very Happy
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Jan Vojtek

PříspěvekZaslal: ne únor 23, 2014 3:56 pm    Předmět: Citovat

MarekV napsal:
Trainzak: Leda tak. Ale BTS může myslím využívat pořád, tak to není až taková čára přes rozpočet.
Slávek: Easyjet na pravidelné lince by tu rád viděl snad každý. Ale jestli si dobře vzpomínám, v nějakém rozhovoru s člověkem z vedení Easyjetu bylo řečeno, že zrovna Brno není nijak atraktivní, protože se zaměřují na zajímavější letiště. Ale třeba časem změní názor.

Snad neřeknu moc, když prozradím, že EZY nejsou ochotni spouštět z Brna jen jednu linku, ovšem pak by byla otázka, jaké min. 2 linky by spustily, kdyby...
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
slávek
Anonymní

PříspěvekZaslal: ne únor 23, 2014 5:46 pm    Předmět: Citovat

Kdyby...?? Jestli víš víc tak prosím dořekni.
MarekV
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne únor 23, 2014 7:48 pm    Předmět: Citovat

Asi by se skutečně hodilo říci všechno než jen nastiňovat. Navíc se s tím dá potom líp pracovat, protože je rozdíl otevřít minimálně dvě linky, které se budou muset nalétávat denně, a dvě linky, které stačí nalétávat dvakrát týdně, apod.
Každopádně nevidím až takový problém v otevření dvou linek. První z nich je jasná: Paříž CDG. To je, zdá se, sázka na jistotu. A tu druhou jde vybírat z celkem široké palety možných destinací. Může jít třeba o Malpensu nebo Řím. Když se Bergámo nelítá, byla by to dobrá alternativa. Řím tu byl a asi i celkem fungoval, tak ten by se snad ujmul. Anebo zkusit třetí Londýn, třeba Gatwick (nebo Southend). Anebo něco ve Španělsku, po tom lidi taky hodně často volají. Nemyslím si, že by nebylo z čeho vybrat destinace, spíš chybí vůle (anebo je to jednoduše neochota létat do jakéhosi Brna).
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
MarekV
Site Admin

PříspěvekZaslal: út duben 29, 2014 5:05 pm    Předmět: Citovat

Zajímavou novinku přichystal UTair se svojí linkou z Moskvy. Do 17. května létá zažitým způsobem, tj. úterý, čtvrtek a sobota, ovšem od 24. května do 25. října létá již jen v sobotu. Do toho v období od 10. června do 29. července létá ještě v úterý.
Přehledněji vyjádřeno, od konce května až do zimního letového řádu se do Moskvy létá jen jednou týdně (v sobotu) a zhruba měsíc a půl v létě ještě v úterý. Což znamená, že čtvrteční lety mizí úplně a u těch úterních dochází k velmi radikální redukci.
Zdroj: http://www.brno-airport.cz/informace-o-letech/pravidelne-lety/

Pro zajímavost jsem kouknul na Bratislavu. Tam se přes celé léto i nadále létá každý den (pondělí, úterý, čtvrtek, pátek, sobota s CRJ-200, středa a neděle s Boeingem 737-500).
Zdroj: http://www.bts.aero/cestujuci/informacie-o-letoch/letovy-poriadok-leto/prilety/

Pozoruhodné omezení. Že by u nás byl opravdu tak velký pokles poptávky?
Hansb

PříspěvekZaslal: so květen 10, 2014 10:50 pm    Předmět: Citovat

Jestli se správně dívám na web letiště, tak omezení se netýká jen UTAiru, ale také Ryanairu na Stansted, kde přes léto vypouští středu a sobotu.
MarekV
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne květen 11, 2014 8:47 am    Předmět: Citovat

Tento krok ze strany Ryanairu není ničím novým. K omezení letních letů v minulých letech již několikrát došlo. Na podzim pak zatím vždy obnovil původní stav, tj. každodenní rotaci. To, obávám se, nebude ale případ UTairu.
MarekV
Site Admin

PříspěvekZaslal: čt květen 15, 2014 8:14 am    Předmět: Citovat

Jan Vojtek napsal:
Snad neřeknu moc, když prozradím, že EZY nejsou ochotni spouštět z Brna jen jednu linku, ovšem pak by byla otázka, jaké min. 2 linky by spustily, kdyby...

Ještě se k tomuto vrátím, protože mi to nedalo a schválně jsem se podíval, zda existují letiště, kde Easyjet provozuje pouze jednu linku. A nestačil jsem se divit. Takových letišť je až překvapivě mnoho. Zde uvedu jen malý výběr.
Města s pouze jednou linkou Easyjetu: Vídeň, Bergen, Tallin, Záhřeb, Verona, Kolín nad Rýnem, Bukurešť - všechna mají spojení s Londýnem-Gatwickem. Potom například z Drážďan létá EZY jenom do Basileje, z Lucemburku do Lisabonu a ze Stokholmu-Arlandy do Ženevy.
Proto by mě zajímalo, proč zrovna v případě Brna nechce spustit pouze jednu linku?
xvick

PříspěvekZaslal: po červen 16, 2014 2:46 pm    Předmět: Citovat

Pro info... Ze by konecne???

http://byznys.ihned.cz/zpravodajstvi-evropa/c1-62360370-lufthansa-posilila-ve-stredni-evrope-zvazuje-take-zavedeni-linky-z-brna
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MarekV
Site Admin

PříspěvekZaslal: po červen 16, 2014 5:01 pm    Předmět: Citovat

Vida, po delší době ticha alespoň nějaká jiskřička naděje. Zájem o linku z Brna dávala Lufthansa najevo sice už dřív, ovšem bez jakéhokoli výsledku, ale pokud tentokrát ve prospěch expanze v ČR nahrává rostoucí poptávka, tak by takováto prohlášení konečně mohla získat hmatatelnější obrysy a výsledkem by mohl být reálný výstup v podobě zavedení nějaké linky.
Snad se to bude v dohledné době ubírat pozitivním směrem.
Karel

PříspěvekZaslal: út červenec 08, 2014 1:23 pm    Předmět: Citovat

Protože nás asi všechny mrzí omezení frekvencí do VKO, tak aspoň malinká náplast. Lety UTAiru asi netrpí nízkým l/f. Včerejší cena na sobotní let (return) byla cca 9000 vč. poplatků, dnes již skoro 18000. Nejspíš se tedy doprodávají poslední sedadla, letadla vzduch nevozí. Když k tomu připočtu platbu za nadváhu, mohl jsem za včerejší ceny klidně letět 1. třídou Smile.
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MarekV
Site Admin

PříspěvekZaslal: pá červenec 11, 2014 6:36 pm    Předmět: Citovat

Na ty ceny letenek ses koukal jen ze zvědavosti, anebo zítra letíš do Moskvy? Smile
Vytíženost té jediné týdenní rotace mě příliš nepřekvapuje, protože okrouhání letů velice pravděpodobně nebylo způsobeno nezájmem o linku. Jak jsem si dnes zjišťoval, UTair nechal pouze sobotní lety i na lince do Bratislavy.
Karel

PříspěvekZaslal: st červenec 16, 2014 8:38 pm    Předmět: Citovat

Jj, jsem teď v Rusku. Letadlo bylo opravdu plné, těžko se to odhadovalo, letělo docela dost dětí, tak neumím říct - seděli maminkám na klíně, různě se courali a tak podobně. Ani nedokážu říct, jaký byl poměr Rusů, tipl bych si že mírně nadpoloviční. Já vlastně ani nevím, co třeba moje mladá sousedka - se mnou komunikovala plynule česky, s druhým sousedem rusky. Nebo třeba děti mluvili rusky, dospělí česky a podobně. Tak jsem nabyl dojmu, že určitou část cestujících představují členové smíšených rodin, nebo žijících/studujících/pracujících v druhém státě.
Startovali jsme z RWY10, letělo klasicky starší pětikilo, bez obrazovek, což mi vůbec nevadilo. Jídlo jen studené, ale šlo to, personál v pohodě. Foukalo do zad, tak jsme ušetřili asi půlhodinku. Příjemný let. Přistání na RWY06, ale ne z přímé, udělali jsme si vyhlídkové kolečko skoro 360° nad Moskvou. při pojíždění k terminálu VKO úchvatný pohled na zaparkovanou řadu Tu-154, ale vyfotil jsem si je akorát přes okénko mobilem.
Sobota ovšem není na služebky ideální den, dostanete akorát diety, ne plat, ale vůbec jsem neuvažoval, že bych letěl odjinud, než z Brna. Takže jediná trošku stinná, nebo spíš úsměvná stránka byl neobyčejně pečlivý prohmatávač při kontrole. Myslím, že by se v nejhorším uživil jako masér nebo léčitel. V tom pro mě drží LKTB prim, i když nejsem žádný superzkušený cestovatel, zatím jsem na vlastní kůži vyzkoušel jen něco málo přes dvacítku letišť.
Všechny zdravím, bohužel to vypadá, že tu ještě nějaký čas zůstanu, a že se na 24h letos neobjevím. Budu na vás myslet.
MarekV
Site Admin

PříspěvekZaslal: ne červenec 20, 2014 12:05 pm    Předmět: Citovat

Díky za postřehy z letu!
Tvé neučásti na Spotterské 24 je škoda. Naposledy se letos ale určitě nekoná. Tak ať Ti pobyt na východě rychle uteče a po návratu nám máš zase co zajímavého vyprávět. Cool
Karel

PříspěvekZaslal: út červenec 22, 2014 7:30 pm    Předmět: Citovat

Ještě svou informaci doplním, že kolega, který přiletěl v neděli z BTS říkal, že jejich letadlo bylo poloprázdné. Protože možná ještě někdo dorazí, tak pokud to bude z BRQ/BTS, podám zprávu o obsazenosti.
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra AirSpotter.eu -> LKTB/BRQ Spotting Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 55, 56, 57 ... 78, 79, 80  Další
Strana 56 z 80

Přejdi na: