Obsah fóra AirSpotter.eu AirSpotter.eu
European Plane Spotting and LKTB/ BRQ Spotting Forum
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Blizici se akce
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 22, 23, 24  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra AirSpotter.eu -> Fotografování
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
MarekV
Site Admin


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 1589
Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany

PříspěvekZaslal: so leden 18, 2014 6:15 pm    Předmět: Citovat

Letos to bude 90 let od vzniku Aeroklubu Medlánky. Proto se nabízí otázka, jestli se dočkáme alespoň nějaké oslavy v podobě letecké akce, byť třeba i jen menšího rozsahu. I kdyby to bylo srovnatelné s akcí před pěti lety, bylo by to moc pěkné. Tak snad to vyjde.
Reportáž z oslav 85. výročí zde: http://airspotter.eu/85vyroci.html.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
bumper



Založen: 29.9.2008
Příspěvky: 168
Bydliště: Brno - LKCM

PříspěvekZaslal: ne leden 19, 2014 3:51 pm    Předmět: Citovat

MarekV napsal:
Letos to bude 90 let od vzniku Aeroklubu Medlánky...

Akce má probíhat ve stejném duchu jako před pěti lety, tedy žádný letecký den, ale v podstatě interní akce Aeroklubu určená hlavně pro bývalé členy a přátele létání na letišti Medlánky. Plánovaný termín "oslav" je 12. - 14.9.2014 a jako hlavní den akce bude sobota.
Osobně jsem očekával nějaký menší letecký den, ale bohužel realita je holt jiná. Tajně doufám, že bude aspoň pěkné počasí a že pár návštěvníků z jiných Aeroklubů přiletí letadlem, aby bylo co fotit.
Moje fotky z 85. výročí jsou tady, fotil jsem ale jen v pátek a v neděli, kdy bylo pěkné počasí. V sobotu chcalo jak z konve a fotit pro mě nemělo smysl ( i když teda Marek fotil ) Smile
http://medlanky.bumper.cz/fotogalerie/Oslavy_85_vyroci_AK_Medlanky/index.html
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
MarekV
Site Admin


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 1589
Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany

PříspěvekZaslal: út leden 21, 2014 10:17 am    Předmět: Citovat

Skvěle! Díky za termín i info o podobě oslav. Určitě se rád zastavím.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
trainzak



Založen: 9.8.2010
Příspěvky: 82

PříspěvekZaslal: so březen 22, 2014 7:05 am    Předmět: Citovat

Jak již někteří možná postřehli, vypadá to, že už opět známe nejzajímavějšího účastníka Dnů NATO pro tento rok. Měl by jím být včera oznámený F-18 Hornet Ilmavoimat (finského letectva). Předvést by se měl dokonce v letové ukázce. Tak doufejme, že to nakonec klapne.

Více info: http://www.natodays.cz/zpravy/ve-sve-ceske-premiere-se-predstavi-finsky-f-18-hornet-display
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
slávek
Anonymní





PříspěvekZaslal: so březen 22, 2014 10:40 am    Předmět: Citovat

copak se ještě dá obdivovat na 30 let staré kraxně F-18? Kdyby tak ukázali T-50 5. generace, to by bylo něco jiného. To zdá se ale v dnešní politické situaci nehrozí. Leda tak ve vzduchu je zahlédnem, když rusa moc naserou.

http://www.youtube.com/watch?v=427MzHMdX78
Návrat nahoru
MarekV
Site Admin


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 1589
Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany

PříspěvekZaslal: so březen 22, 2014 3:38 pm    Předmět: Citovat

Ještě bych byl s těmi soudy o nejzajímavějším účastníkovi na Dnech NATO obezřetný. Letová ukázka finského Hornetu je parádní, sám se na to opravdu hodně těším, protože F/A-18 všech verzí mám rád.
Ruský Suchoj T-50 je jistě pěkné pokoukání. Ale osobně bych ze stíhaček viděl raději F-22 Raptor. K tomu bombardovací B-2 Spirit a z vrtulníků Denel Rooivalk - a šlo by o naprosto dokonalou akci.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
MarekV
Site Admin


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 1589
Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany

PříspěvekZaslal: po březen 31, 2014 6:41 pm    Předmět: Citovat

V letošním roce si budeme připomínat 100 let od vypuknutí první světové války. Vzhledem k tomu, že jde o opravdu kulaté výročí, rozhodlo se několik převážně muzejních insitucí tuto událost co možná nejlépe připomenout. Vznikl tak projekt výmluvně pojmenovaný Velká válka. V jeho rámci se takřka po celé České republice uskuteční mnoho akcí, od pietních aktů přes výstavy až po rekonstrukce bitev. Mnoho z nich i v Brně. Proto zde přináším výčet všech akcí, které se budou v Brně odehrávat (platí k datu 31. 3.):

28. 6. Zahájení projektu – Vernisáž projektu „Velká válka“ – Brno Špilberk
Živá historie pro širokou veřejnost, odborná akce.

28. 6. „Sarajevské manévry – Brno 1914“ – Brno-Pisárky
Vojenskohistorická akce.

28. 6. 2014 – 28. 6. 2015 Technika v míru, technika ve válce… – Technické muzeum v Brně
Výstava Technického muzea v Brně mapuje rozvoj techniky na počátku 20. století. Představíme průmysl v Rakousku-Uhersku, se zvláštním důrazem na produkci a výrobce z Čech, Moravy a Slezska. Ukážeme výrobky vybraných továren a podniků. Zaměříme se zejména na postupnou přeměnu a orientaci průmyslu na válečnou výrobu. Uvidíte nově zaváděné zbraně a další vojenskou techniku, které našly uplatnění a dosáhly masivního rozšíření na frontách první světové války. Tyto exponáty doplní ukázky uniforem, výstroje, ochranných příleb a osobních věcí vojáků. Originály dochovaných předmětů tvoří jádro výstavy. Snažíme se představit první světovou válku z pohledu rakousko-uherské armády a zejména z hlediska českých zemí. Ve zkratce připomeneme události Velké války, na kterých se podíleli vojáci pocházející z našeho území, ať již působili na kterékoliv bojující straně. Výstavu doplní interaktivní naučné a zábavné prvky a také doprovodný program pro školní skupiny.

28. 6. – 28. 10. Velká válka aneb začalo to v Sarajevu… – Hrad Špilberk Brno
Výstava Muzea města Brna představí první světovou válku a její dopad na obyvatele Brna. Prostřednictvím originálních dobových předmětů, zbraní a militárií budou mít návštěvníci možnost hlouběji se seznámit s příčinami, vznikem, průběhem a následky války s hlavním zřetelem k městu Brnu a jeho okolí. Výstava mimo jiné přiblíží život v Brně před rokem 1914, připomene sarajevský atentát na následníka trůnu Františka Ferdinanda d´Este, vyhlášení války, mobilizaci i osudy vojáků na frontě. Ukáže také každodenní život obyvatel Brna a okolních obcí za Velké války a stejně tak i život vojáků, léčených v brněnských vojenských nemocnicích a lazaretech.

28. 6. – 31. 12. Domov za Velké války: Dopad válečných událostí na strádání civilního obyvatelstva v zázemí – Moravské zemské muzeum
Výstava Moravského zemského muzea představí dopad válečných událostí na civilní obyvatelstvo v zázemí. V letech 1914–1918 bylo z našeho území odvedeno 1 537 000 mužů, kteří bojovali na všech frontách války. Přes 350 000 padlo, zraněno bylo 713 000 a 210 000 zůstalo invalidních. Jedinou připomínkou těchto událostí jsou dnes pomníčky padlým, které najdeme v každé zapadlé české nebo moravské vesnici. Již od prvních let války zažilo vnitrozemí monarchie přísun raněných vojáků, zajatců a odsunutých uprchlíků z míst bojových střetnutí. Hospodářství a státní správa nebyla připravena na takový počet nově příchozích a vzniklé potíže v zásobování obyvatelstva. Na uvolněná místa musely nastoupit ženy a nedospělé děti. Slabou útěchou se stalo zřízení nadací a fondů pro vdovy a sirotky po padlých vojínech. Válečné hrůzy se také odrazily v uměleckých kruzích formou podpory válečné propagandy, patriotismu, ale také vznikem pacifizmu a antimilitarismu.

29. 6. Uctění památky řidiče Leopolda Lojky – Brno Ústřední hřbitov
Odhalení obnoveného pomníku, pietní akt, odborná akce. Leopold Lojka byl řidič arcivévody a následníka trůnu Františka Ferdinanda d´Este v okamžiku atentátu v Sarajevu dne 28. 6. 1914.

V druhé polovině roku by měly navázat další výstavy, a to: Umělci ve Velké válce – Moravská galerie, Haličské hřbitovy Dušana Jurkoviče: Angažmá brněnského architekta na utváření památníků 1. světové války – Moravská galerie a Brno – Moravský Manchester – Moravská galerie.

Podrobnější informace jak o výše zmíněných akcích, tak i o dalších konaných mimo Brno, jakožto i informace nově zveřejněné lze nalézt na webu projektu: http://velkavalka.cz/1914/.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
MarekV
Site Admin


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 1589
Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany

PříspěvekZaslal: st duben 16, 2014 1:16 pm    Předmět: Citovat

Flying Rhino, Ramstein Rover a nyní Ample Strike. V září se opět do Náměště nad Oslavou vrátí vojenské cvičení. Tentokrát pod názvem Ample Strike.

citace:
Mezinárodní cvičení se uskuteční ve dnech 3. – 15. září současně na letištích Náměšť a Čáslav, dále ve vojenských újezdech Boletice a Libavá, a také v posádce Bechyně. V průběhu pěti letových dnů (8. – 12. září) se bude létat od 9.00 hodin do 23.00 hodin.
Do mezinárodního cvičení se zapojí celkem 10 členských států NATO – Belgie, Dánsko, Estonsko, Nizozemsko, Litva, Maďarsko, Německo, Slovensko, Velká Británie a USA. Podle posledních údajů se AMSE14 zúčastní okolo 300 zahraničních vojáků spolu s asi 600 příslušníky AČR a s celkem 30 kusy letecké techniky.

Zdroj a více info: http://www.letectvi.cz/letectvi/Article75982.html
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
trainzak



Založen: 9.8.2010
Příspěvky: 82

PříspěvekZaslal: pá květen 02, 2014 6:50 am    Předmět: Citovat

Jaké letos plánujete navštívit letecké dny? Pokud vím, tak v dojezdové vzdálenosti autem jich letos nebude tolik jako minulý rok.

A nějaké nové zprávy ohledně Aerobatic Freestyle Challenge jsou? Na to, že to už je za měsíc se mi zdá až příliš velké ticho po pěšině...
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
MarekV
Site Admin


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 1589
Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany

PříspěvekZaslal: pá květen 02, 2014 8:00 am    Předmět: Citovat

trainzak napsal:
A nějaké nové zprávy ohledně Aerobatic Freestyle Challenge jsou? Na to, že to už je za měsíc se mi zdá až příliš velké ticho po pěšině...

Ano, nové zprávy jsou. Bohužel ne moc pozitivní. Akce je zrušena, údajně kvůli nedostatku financí. Více zde: http://www.aeroweb.cz/clanek.asp?ID=4176&kategorie=30

trainzak napsal:
Jaké letos plánujete navštívit letecké dny? Pokud vím, tak v dojezdové vzdálenosti autem jich letos nebude tolik jako minulý rok.

Přesně, letos se nekoná Zeltweg ani Kecskemét, takže dvě velké akce v relativně blízkém okolí padají. V hledáčku mám ale dvě jiné akce, obě na jih od nás, kousek od sebe a v jeden termín. 5. července se na letišti v Salzburgu koná slet letadel DC-3. Prozatím je potvrzených šest letadel (http://www.dc-3flyin.com/wp/?page_id=18), čtyři letuschopné DC-3/Li-2, jedna letuschopná DC-6 a jedna neletuschopná DC-3. Další mašiny snad ještě přibudou, pozvaný je například i Basler BT-67 Turbo Dakota, tak vyhlídky jsou ještě zajímavé.
Zároveň od 3. do 6. července bude kousek od Salzburgu, konkrétně na jezeře Wolfgangsee, tradiční akce "rakouské smetánky", a to Scalaria Air Challenge, neboli letecký den létajicích člunů a hydroplánů (http://www.airchallenge.com/). Je tam krásné prostředí a opravdu hodně letadel, takže velice zajímavá akce. Podívat se tam chci už několik let. Takže kdyby se podařilo naplnit auto (tj. alespoň 3 lidi v autě), tak si myslím, že tyhle dvě akce by šly perfektně spojit a strávit tak 2-3 dny na netradičních leteckých dnech.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
trainzak



Založen: 9.8.2010
Příspěvky: 82

PříspěvekZaslal: pá květen 02, 2014 11:54 am    Předmět: Citovat

Tak Freestyle Challenge určitě bude škoda, ale tak nějak jsem to poslední dobou tušil.

Jinak ty dvě akce v Rakousku vypadají více než dobře. Možná bych i přispěl k naplnění auta Wink
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Hansb



Založen: 28.3.2007
Příspěvky: 212
Bydliště: BRQ/LKTB

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2014 7:55 pm    Předmět: Citovat

Zajímavé, v článku, který vyšel včera, je zmiňována jakási soutěž mistrů světa v letecké akrobacii v rámci Ignis Brunensis, viz.: http://www.modernibrno.cz/aktualita/Ignis-Brunensis-Festival-nabidne-sedm-ohnostroju-i-letecke-akrobaty-12578/
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
MarekV
Site Admin


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 1589
Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2014 9:39 pm    Předmět: Citovat

Hansb: Termínově by to sedělo, Aerobatic Freestyle Challenge skutečně vycházel do období, kdy se bude konat Ignis Brunensis. Každopádně ten článek očividně pracuje, alespoň co se týče té zmínky o letecké soutěži, s ne úplně aktuálními informacemi. Ono není divu, protože zmínka o zrušení se objevila opravdu snad jen na odkazovaném Aerowebu, který asi běžní novináři nesledují.

Trainzak: Tak zkusíme ještě někoho sehnat a můžeme vyrazit.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Hansb



Založen: 28.3.2007
Příspěvky: 212
Bydliště: BRQ/LKTB

PříspěvekZaslal: so květen 03, 2014 10:25 pm    Předmět: Citovat

Taky mě to napadlo. Nejspíš to tak i bude.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
bumper



Založen: 29.9.2008
Příspěvky: 168
Bydliště: Brno - LKCM

PříspěvekZaslal: ne květen 04, 2014 12:43 am    Předmět: Citovat

MarekV napsal:

Ano, nové zprávy jsou. Bohužel ne moc pozitivní. Akce je zrušena, údajně kvůli nedostatku financí. Více zde: http://www.aeroweb.cz/clanek.asp?ID=4176&kategorie=30


To je škoda. Sad
_________________
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra AirSpotter.eu -> Fotografování Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 22, 23, 24  Další
Strana 6 z 24

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com