Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
MarekV Site Admin
Založen: 25.3.2007 Příspěvky: 1512 Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany
|
Zaslal: po leden 28, 2019 7:32 pm Předmět: |
|
|
Takřka bez povšimnutí a sebemenšího humbuku byla rozšířena hasičárna, kde přibyly dle všeho prostory pro dvě vozidla:
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MarekV Site Admin
|
Zaslal: út březen 26, 2019 7:14 am Předmět: |
|
|
Včera jsem projížděl po silnici mezi Tuřany a Slatinou, odkud byla vidět nově se tyčící konstrukce další skladovací haly na pozemcích severně areálu letiště. Patrně jde o druhou z plánovaných čtyř hal. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MarekV Site Admin
|
Zaslal: pá březen 29, 2019 8:45 pm Předmět: |
|
|
MarekV napsal: | Včera jsem projížděl po silnici mezi Tuřany a Slatinou, odkud byla vidět nově se tyčící konstrukce další skladovací haly na pozemcích severně areálu letiště. Patrně jde o druhou z plánovaných čtyř hal. |
Skvělý ptačí pohled na pokračující výstavbu hal poskytlo video, které zveřejnil na Provozu BRQ Pavel Kadrnka, jeden z členů osádky Boeingu 737-800 (OK-TST), který v Brně trénoval v úterý. Z videa jsem udělal tři screenshoty, na nichž je hala pěkně vidět. Na druhém a třetím snímku to vypadá, že kolem haly je postavený plot, takže se nachází v prostorách letiště. I když je to možná klam způsobený (ne)kvalitou obrazu a nejedná se o plot, ale cestu po obvodu. To jistě časem zjistíme.
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
Karel
|
|
Návrat nahoru |
|
 |
MarekV Site Admin
|
Zaslal: pá listopad 22, 2019 8:14 pm Předmět: |
|
|
Dnes jsem projížděl kolem letiště a zahlédl, že tam roste další konstrukce připomínající větší halu, ale tentokrát to vypadalo jako uvnitř letištního areálu. Zkusím se tam v dohledné době zajít podívat a zjistit, jak se věci mají. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MarekV Site Admin
|
Zaslal: ne listopad 24, 2019 7:41 pm Předmět: |
|
|
Nová rozměrnější budova/hala skutečně vzniká uvnitř areálu letiště. Nachází se mezi pojezdovkou Foxtrot a západní stojánkou, tedy na místě, kde se dříve nacházela betonová plocha s menším přístřeškem, jež řadu let sloužila jako odkladiště autobusů:
Pro lepší kontext, kde přesně se stavba nachází:
 |
|
Návrat nahoru |
|
 |
MarekV Site Admin
|
Zaslal: po listopad 25, 2019 5:15 pm Předmět: |
|
|
Účel haly vyjasněn. V dnešní tiskové zprávě firma Accolade oznámila, že se jedná o prostory pro společnost DHL Express. Rozloha budovy by měla být 3700 metrů čtverečních a její dokončení se očekává v prvním čtvrtletí příštího roku. Potenciálně by se tento počin mohl promítnout i do leteckého provozu. |
|
Návrat nahoru |
|
 |
|