Obsah fóra AirSpotter.eu AirSpotter.eu
European Plane Spotting and LKTB/ BRQ Spotting Forum
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

AXALP_2011

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra AirSpotter.eu -> Létání
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Kristina



Založen: 17.5.2011
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: út květen 17, 2011 9:41 am    Předmět: AXALP_2011 Citovat

Chci upozornit na úžasnou leteckou akci švýcarské Luftwaffe, resp. cvičení, přístupné veřejnosti, F-18 i F-5 létají kousek od Vás, kanóny pálí ostrýma do terčů, vrtulníky fotíte shora…a jako bonus pár letů na hranici zvuku. Koná se každý rok v říjnu a myslím, že je to neopakovatelný zážitek.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
slávek
Anonymní





PříspěvekZaslal: út květen 17, 2011 10:13 am    Předmět: Citovat

Děvče, kde žiješ? V Rusku nebo v améru? Axalp je od Brna opravdu kousek...=800km. Laughing
Nicméně akce je to známá a velcí nadšenci bojových letadel ji navštěvují.
Návrat nahoru
Kristina



Založen: 17.5.2011
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: út květen 17, 2011 12:08 pm    Předmět: Citovat

Já to zjistila až nedávno a nedá mi to spát. Fotografie z téhle akce a vyprávění těch, kdo už měli to štěstí tam být, jsou prostě fantazie. Je to na 10 hodin cesty, s tím počítám. Doporučení: pokud to čas dovolí, navštívit základnu Meiringen, odkud vždy startují FA-18 na Axalp (dle letošního rozpisu odtud budou startovat i F-5, které jinak létají ze Sionu). Základna leží cca 5 km od Brienz, létá se tam po-pá 8,00-17,30 s polední pauzou. Blízko kontrolní věže je i vyhlídková terasa pro veřejnost, což je na vojenském letišti skoro světový unikát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
slávek
Anonymní





PříspěvekZaslal: út květen 17, 2011 1:55 pm    Předmět: Citovat

Tak kristýno sorry, teprve po novém pročtení příspěvku jsem pochopil jak je míněno to .... kousek od vás... tedy že jsou jako na dlani, když je člověk tam. Původně jsem to pochopil jako ... kousek od Vás... tedy od Brna. Jojo, čeština je zapeklitá.
Návrat nahoru
MarekV
Site Admin


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 1589
Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany

PříspěvekZaslal: út květen 17, 2011 4:08 pm    Předmět: Citovat

Při zahlédnutí názvu vlákna jsem se tiše zaradoval, že snad je potřeba zaplnit auto pro výlet na Axalp, a tedy se jedná více méně o nabídku. Škoda. Ano, o Axalpu jsme už něco málo slyšeli, nicméně i přesto děkujeme za upozornění, ono u této akce platí, že čím víc toho člověk o ní slyší, tím lépe, ale osobní zkušenost asi bude nesrovnatelně lepší (až na to vysilující štrachání se na kopec, tedy pokud se tam někdo nenechá vyvést vrtulníkem). Podívat se tam chceme již dobře čtyři pět let, ale zatím nám to ani jednou nevyšlo (inu, není to příliš šťastné datum konání).
V každém případě nepohrdneme samozřejmě žádnými informacemi. Díky.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Kristina



Založen: 17.5.2011
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2011 6:48 am    Předmět: AUTO NA AXALP Citovat

Není to špatný nápad, tedy to zkusím. Pokud by se, prosím, našel někdo, kdo na Axalp v říjnu 2011 jede autem a potřeboval by zaplnit místo a přispět na cestovné, dal by sem vědět? Děkuji moc. Jinak mám důležité informace od pana fotografa, který na Axalp jezdí každý rok s novináři, co se cesty i samotného konání akce týče - autem se dá dostat až nahoru do obce Axalp. Dále pak lanovkou a po značené cestě nebo s davem. Pozor - vloni byla ve středu i čtvrtek (střelby pro veřejnost) z důvodu vysokého zájmu a omezené kapacity cesta pro veškerá auta uzavřena. Pěší výstup od horní stanice lanovky trvá podle kondice cca 45-90 minut. Nahoře se určitě hodí suché triko na převlečení a na cestu termoska s čajem a trekové hole, treková obuv nutná! Je třeba počítat s tím, že ráno mohou být nahoře teploty pod bodem mrazu a odpoledne při jasném počasí až ke dvaceti stupňům nad nulou. Počasí bohužel může způsobit i zrušení celé akce (např. v r. 2008). Stačí jeden mrak v cílové zóně a akce je bez náhrady zrušena (třeba i uprostřed programu), což je pochopitelné. V tom roce 2008 se za jasného počasí odlétaly dopolední nácviky 8,30-11,30 a hlavní program 14,00-15,30 byl kvůli jednomu mráčku na terčích zrušen. Proto je vřele doporučeno být nahoře již před 8,30, v případě špatného počasí to zvyšuje šance aspoň něco vidět a nafotit. POZOR - vojensky je střežen hlavně prostor střelnice a je zakázáno pohybovat se mimo vyhrazené prostory. Střelnice je monitorována vrtulníky s termokamerou a narušitelé jsou pokutováni a eskortováni pryč z Axalpu. Švýcarská armáda je jinak jako hlavní organizátor přítomna všude a kromě první pomoci a navigace poskytuje i občerstvení a toalety v prostorech pro diváky. Tak prosím, kdyby se tu objevil někdo, kdo by potřeboval zaplnit auto na Axalp, sem s tím. Moc děkuji a krásný den!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Karel



Založen: 29.3.2007
Příspěvky: 982
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st květen 18, 2011 8:53 am    Předmět: Citovat

Pokud se tam někdo rozhodnete jet, rozhodně si naplánujte na místě aspoň jeden nocleh. Cesta podle GoogleMap trvá skoro 10 hodin, dvě cesty tedy 20, k tomu, nahoru a dolů pěšky s převýšením cca 500 m a 7 hodin vlastní show - v nejlepším případě tedy celkem kolem 30 hodin.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Kristina



Založen: 17.5.2011
Příspěvky: 4

PříspěvekZaslal: pá květen 20, 2011 9:54 am    Předmět: Citovat

...a malá pozvánka
http://www.youtube.com/watch?v=ZXNBQrdDzww&NR=1
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MarekV
Site Admin


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 1589
Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany

PříspěvekZaslal: ne říjen 30, 2011 7:19 pm    Předmět: Citovat

Ještě štěstí, že jsme letos na Axalp nejeli. Byť proběhly nácviky, hlavní část se nekonala, což by jistě zamrzelo, kdybychom se takovou štreku trmáceli. Pro ty, kdo fotky ještě neviděli, zde pár velmi pěkných fotek z nácviků: http://www.airplane-pictures.net/news.php?p=1056
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra AirSpotter.eu -> Létání Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com