Obsah fóra AirSpotter.eu AirSpotter.eu
European Plane Spotting and LKTB/ BRQ Spotting Forum
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

PRV/LKPO

 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra AirSpotter.eu -> Letiště celého světa
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Karel



Založen: 29.3.2007
Příspěvky: 982
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út září 25, 2007 4:20 pm    Předmět: PRV/LKPO Citovat

Co si myslíte o urputné snaze některých politiků (většinou se uvádí Langerovo jméno), investovat a zavést na Přerovském vojenském letišti smíšený vojensko/civilní provoz. Mělo by to přinést lepší spojení ze střední Moravy a zároveň by to bylo tak finančně náročné, že by to vyvolalo nutnost zrušit několik různých vojenských jednotek, aby to armáda vůbec ufinancovala.
Já osobně vidím jako problematické:
1. Hospodářskou soutěž - jak mají konkurovat letišti financovanému ze státního rozpočtu letiště soukromá, nanejvýš zčásti dotovaná městy nebo kraji?
2. Morava má potenciál sotva na to, aby jakž-takž uživila ta dvě stávající letiště. Oživení LKPO by asi snížilo význam LKTB a LKMT.
Takže asi tušíte, že touto myšlenkou moc nadšený nejsem, letiště by byla asi 65 km od sebe...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
slávek
Anonymní





PříspěvekZaslal: út září 25, 2007 5:25 pm    Předmět: Přerov Citovat

nemá terminál vyhovující Schengenu a nevím zdali má status IATA pro civilní provoz. Pan Langer (Fouché) je z Holomóca, takže odtud ty snahy. Myslím si ,že je to na hranici utopie.
Slávek
Návrat nahoru
slávek
Anonymní





PříspěvekZaslal: út září 25, 2007 5:46 pm    Předmět: Citovat

Díval jsem se na plánek... aprony jsou velmi daleko od dráhy, taxi jsou naprosto nevhodné pro civilní provoz, ůnosnost i délka dráhy nedostatečná. To by do toho museli narvat tak miliardu, aby z toho bylo letiště. Ale nedej bóže, aby to nabídli pro vystavbu uzlového letiště, které mělo být v Brně a páni politici to v 90. letech smetli se stolu jakožto megalomanii. Jó, tak to bychom pak byli v pr...li jako Baťa s dřevákama.
Je známo, že jsou velké snahy o vybudování takového letiště někde ve východní části Evropy a nadnárodnímu kapitálu je to šumafuk jestli to bude v Přerově nebo jinde. Myslím si že to se tady tehdá mělo povolit a měli bychom už dnes nakročeno ala Atlanta nebo aspoň Frankfurt.
Slávek
Návrat nahoru
j.ree



Založen: 19.8.2007
Příspěvky: 209
Bydliště: Ostrava

PříspěvekZaslal: út září 25, 2007 7:10 pm    Předmět: Re: Přerov Citovat

slávek napsal:
nemá terminál vyhovující Schengenu a nevím zdali má status IATA pro civilní provoz. Pan Langer (Fouché) je z Holomóca, takže odtud ty snahy. Myslím si ,že je to na hranici utopie.
Slávek


To si myslim i ja. Langr je hn**...
_________________
www.lkmt.cz | j.ree
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Karel



Založen: 29.3.2007
Příspěvky: 982
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st září 26, 2007 10:58 am    Předmět: Citovat

Že by do toho chtěli nalít stovky milionů z rozpočtu ČA je bohužel zřejmé. S RWY 06/24 to tak zlé zase není, je 2500/60m s mořností snadného prodloužení na obě strany. RWY 06 má myslím ILS. Únosnost dráhy je možná menší, ale dostačující pro běžné eroplány, přistane tam občas nějaký ten bulík, nebo Airbus, dokonce i Ruslana tam už měli. Výhodou je, že nová dálnice se má stavět asi 1km od prahu 24.
Přesto to ale nevidím na kamuflování uzlového letiště, spíš si tak představuji, že to má dnes postavit a financovat stát, a za pár let, až by se tam civilní provoz rozrostl, by to někdo šikovně zprivatizoval. Co by to přineslo letecké dopravě na Moravě je asi zřejmé, rozdrobení a další propad. Překvapuje mě, že proti těmto plánům rázněji nevystupují politici z jižní a severní Moravy. Přirovnal bych to k situaci, kdy ve městské čtvrti se dvěmi tak tak přežívajícími prodejnami potravin, s řadou hypermarketu okolo, někdo chce postavit třetí prodejničku, která je dotovaná státem...
K Dymáčkovým plánům na výstavbu uzlového letiště severně od Blučiny nedokáži nic rozumného napsat, nevím, jak moc to jeho zahraniční partneři mysleli doopravdy, a jak moc to jen tak zkoušeli, jestli jim někdo zdarma nepřipraví podklady, aby je mohli posoudit a založit. Ale nápad to byl zajímavý.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Karel



Založen: 29.3.2007
Příspěvky: 982
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út říjen 23, 2007 7:59 am    Předmět: Citovat

Jestli jsem včera dobře zachytil zprávu v televizi, tak pěvkyně oslavných radarových ód a ministrině Parkanová ve vládě schválila plán na ponechání letiště v Přerově pro smíšený provoz. Má to stát ročně 1,5 mld Kč Exclamation, a aby na to měli, zruší záchranné prapory. Bůh nác chraň při povodních a kalamitách.
A už bez komentáře - bojové vrtulníky se mají stejně odstěhovat do Náměště, takže za těch 1,5 mld tam zůstanou pouze vrtulníky vojenských záchranářů. Kolik jich asi je?
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra AirSpotter.eu -> Letiště celého světa Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Strana 1 z 1

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com