Obsah fóra AirSpotter.eu AirSpotter.eu
European Plane Spotting and LKTB/ BRQ Spotting Forum
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Rozšíření a omezení provozu linek
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 78, 79, 80  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra AirSpotter.eu -> LKTB/BRQ Spotting
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
Ondra



Založen: 28.3.2007
Příspěvky: 99

PříspěvekZaslal: so srpen 04, 2007 11:38 am    Předmět: Citovat

kuba.biker napsal:
to David2 a Forman: pochopitelně je potenciál rozvoje Tuřan - ostatně jako u každého regionálního letiště v ČR - poněkud přeceňován, nicméně přesto si myslím, že Brno by mělo šanci na ještě pár linek - zde je má vize: zvýšení počtu frekvencí letů do VKO (tedy 3x týdně), STN (též o alespoň 3x týdně, nebo zkusit třeba DUB). ATRa ČSA již létají plná, takže ještě jedna frekvence s průletem v BRQ kolem deváté dopoledne, nebo páté odpoledne by se jistě uplatnila, možná by se na to dala - v případě zájmu - napojit linka třeba do KBP (mimochodem nevíte jak to skončilo se zájmem Aeromost Charkov???). A samozřejmě mi také chybí Dorniery na lince do MUC..je zajímavé, že ještě nikoho nenapadl FRA; podle mne spoustu lidí nyní odrazuje vidina dvojího přestupu (v PRG a ještě ve FRA) před dálkovým letem - touto linkou by BRQ získalo další skupinu cestujících...akorát nevím jaké letadlo (CRJéčku by to v Tuřanech slušelo)a kolikrát týdně. Sečteno, podtrženo, spolu s koupáckými lety se tak dostáváme na nějakých průměrných patnáct letů - v sezóně - denně, což již není špatné. Dalším krokem pro zvýšení provozu by mohlo být vybudování zázemí/hangáru pro GA, pořádného cargoterminálu a konečně důstojného sídla aeroklubu - to by se mi líbilo Wink Laughing


sídlo aeroklubu se buduje z jihu letiště už pár roků.. teď to jaksi stojí že nemaj peníze, ale má se to zase rozjet nebo co..
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
MarekV
Site Admin


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 1589
Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany

PříspěvekZaslal: po srpen 06, 2007 9:42 am    Předmět: Citovat

kuba.biker: Pěkně napsáno! Zkusím taky přidat trošku do mlýna. Zvýšit počet letů do Moskvy bych osobně také viděl jako krok správným směrem, ale létat třikrát týdně se mi jeví už příliš, spíše ty dva lety týdně, přeci jen by byl problém naplnit i ty dvě letadla... Spíše než navyšovat Londýn bych raději vyzkoušel ten Dublin. CSA o navyšování letů uvažovat může, ale bojím se, že jim schází letadla. ATRka jsou opravdu vytížená. K tomu Aeromostu, řekl bych, že z jejich strany snad zájem ani nikdy nebyl, spíš šlo o předváděčku jejich letadla... A linka nalétávanou Aeromostem bych neviděl jako úspěšnou, pro ilustraci například jejich snahy létat z Bratislavy zkončily nezdarem, a tak si myslím, že Brno by nedopadlo lépe... Frankfurt by asi byla trefa do černého. By bylo zajímavé, kdo by tuto linku létal, jestli Lufthansa se svými CRJ (která jsou skutečně nádherná) nebo to zkoušel nízkonákladový Air Berlin, který by snad udržel ceny na rozumné hladině, byť by létal s B738, což je přeci jen kapacitně oproti CRJ jiná liga. Je toho zde opravdu mnoho, o čem by se dalo debatovat, což je jedině dobře!
forman: Nemýlím-li se, nikde není psáno, že ve sci-fi žít nemůžeme, že nesmíme uvažovat, přemýšlet, psát své názory a podobně. Navíc nikdo netvrdí, že se naše vize splní, my jen rádi probíráme, co by se nám líbilo, co bychom rádi...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Karel



Založen: 29.3.2007
Příspěvky: 982
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: po srpen 06, 2007 10:34 am    Předmět: Citovat

To forman – k té „Sci-fi“ citaci – možná, že občas necháme narůst naší fantazii křídla, ale zkuste si to přečíst ještě jednou (a do konce!), a pokud budete mít pocit, že jsem v některých číslech ulétl, nebudu se zlobit, když mě opravíte. Myslím, že z příspěvku je patrné, že se jedná o hypotetické cvičení, že jsem si chtěl udělat představu, jaké peníze se v tomto oboru točí. A protože mě výsledky překvapily, rozhodl jsem se o ně podělit s ostatními. Toť vše. Vy jste před přečtením věděl, jaký podíl v letence činí leasing, kolik palivo atd? A co se týká předpovědi rozvoje, nevidím žádný důvod, proč by se za pár let nemělo Brno zařadit mezi srovnatelná regionální letiště a počet odbavených pasažérů byl někde mezi 1-2 miliony.
Mě by možná spíš zajímalo, proč to ve vás vyvolalo tak negativní reakci. Šlo to jistě napsat zdvořileji, a hlavně se pokusit své výhrady více konkretizovat, a nabídnout podrobněji svůj pohled. Nevím, jestli je to i váš případ, ale cítím, že je hodně lidí, kteří chovají vůči LKTB jakousi emotivní, iracionální averzi, a já bych chtěl pochopit kořeny toho jevu. Ale opravdu děkuji za reakci a mrzelo by mě, kdybyste se už neozval.
To kuba.biker a Marek – střízlivé a výstižné, v některých detailech to možná vidím maličko jinak, ale hezky shrnuto… Ovšem ta Ukrajina, to by bylo kafe! Ale obávám se, že to není na pořadu dne. Musím se někdy mrknout na text nové mezivládní dohody s Ukrajinou, i když si myslím, že v ní ten problém nebude. Já vidím o hodně reálněji ten GOJ. V každém případě myslím, že se jedná o destinace, kde by pro úspěch linky byl rozhodující zájem Rusů nebo Ukrajinců.
A na závěr otázka pro ostatní – kolik tipujete letos odbavených cestujících? Po novém roce pak můžeme spolu vyhodnotit, kdo byl nejblíž. Já tipuji 485tis.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Dan A.



Založen: 2.4.2007
Příspěvky: 29
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: po srpen 06, 2007 11:06 am    Předmět: Citovat

Karle, já typuju 511 115. Třeba to vyjde. Very Happy Jinak doufám, formane, že mě nezkritizuješ za toto číslo, které je možná trochu nadsazené.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
minoma



Založen: 6.8.2007
Příspěvky: 2
Bydliště: Brno - Líšeň

PříspěvekZaslal: po srpen 06, 2007 12:37 pm    Předmět: Citovat

Zajímavý námět na hlasování.
Taky bych byl rád, kdyby to bylo víc jak půl milionu. Dejme tomu aspoň 500 001 Smile
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Karel



Založen: 29.3.2007
Příspěvky: 982
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: po srpen 06, 2007 1:29 pm    Předmět: Citovat

Díky za tipy, doufám, že se připojí i ostatní, a jestliže mě v anketě porazíte, vůbec se nebudu zlobit Very Happy . Díval jsem je ještě na ten Charkov (ukrajinština je fakt zajímavý jazyk...), ale už 2 roky tam není o letech do BRQ ani slovo. Zato tam referovali o spojení z VKO, tak mě napadlo, že možná případný úspěch/neúspěch tohoto spoje bude mít vliv na uvažované další spoje ze zemí bývalého SSSR. Zatím to ale vypadá velmi dobře, ceny letenek se vyšplhaly už hodně vysoko, skoro se divím, že je vůbec ještě za ty peníze lidé kupují. Za zmínku ještě stojí http://www.modernibrno.cz/aktualita.htm?aktualita=6254, který trochu potvrzuje naše nedávné úvahy a celkem dobře se čte i malinko neaktuální článek http://www.iolivier.cz/index.php?idoflevel=12&idofpage=673&urlofbackpage=index.php%3F
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MarekV
Site Admin


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 1589
Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany

PříspěvekZaslal: po srpen 06, 2007 5:54 pm    Předmět: Citovat

Tak já si také tipnu... Na půl milionu cestujících to letos ještě nevidím, možná letiště podceňuji, ale tipoval bych nějakých 460 tisíc...
A ještě k těm článkům. Docela mě zaujal článek na moderním Brně, kde se jako jedna z hlavních výhod píše čas odletu/příletu. Na toto téma jsem mluvil s kamarádem, jehož rodiče letěli druhým letem do Moskvy a říkal něco ve smyslu, že letadlo do Vnukova přilétá po odjezdu posledního vlaku téhož dne z letiště do centra, tudíž lidé musí poměrně dlouho čekat na další spoj do města (pokud nepokračují letecky dále).
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
David2



Založen: 17.4.2007
Příspěvky: 36

PříspěvekZaslal: út srpen 07, 2007 8:12 am    Předmět: Citovat

Já si tipuju 440 000, protože prostě nikde žádný zásadní nárust nenastal. Ale rád bych byl příjemně překvapený.

Co se týče toho FRA, byla by to bomba. V nedávné době jsme dost komunikovali s německými firmami a existence linky z MUC s kódem LH Brno dostalo na jejich mapu. Teď už je to zase jenom ta vesnice, kam se musí z Vídně autem.

I při hledání letenky z BRQ nabízela možnost letu přes PRG nebo MUC mnohem zajímavější (i cenové) podmínky. Konkurence je prostě potřeba.

A když by se na mě na Airways sběhli, tak si myslím, že by se kraj měl o zřízení takového feedu snažit i za cenu toho, že ho bude nějakou dobu dotovat.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Karel



Založen: 29.3.2007
Příspěvky: 982
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: út srpen 07, 2007 12:33 pm    Předmět: Citovat

Doufám, že si tipnou ještě další, zatím je skóre:
David2....440
MarekV ...460
Karel.......485
minoma...500
DanA.......511
to Marek: s tím vlakem máte pravdu, poslední spoj skutečně ujíždí přibližně ve chvíli, kdy letadlo dosedá na dráhu. Ale není to velká tragedie, pořád ještě jezdí metro, autobusy po 10-15 minutách, linkové i normální taxi. Ale jak to mysleli s tím ideálním časem pro turisty také nevím. Já bych pro mimomoskevské turisty bral jako ideální spíš sobotu, aby do pondělí ještě dorazili domů. jinak ty večerní hodiny by mi celkem vyhovovaly.
to David2: FRA...to by bylo opravdu skvělé... Exclamation Já zase mám svůj "sen" AMS... Proti dotacím já také nic nemám, dle směrnic EU jsou už stejně jen relativně malé a časově omezené. Ale nevím, jestli opravdu pokaždé pomáhají. Mám pořád před očima dotace, před léty zbytečně nastrkané do ČSA. Ostatně ani město nebo kraj se dotacím nebrání, uvažovali o nich i letos, jen nezveřejnili, jestli měli na mysli CDG, ZAD, nebo něco jiného. Já bych třeba neváhal podpořit feeding do VIE (na způsob CCA), v případě codeshare s někým významným ze Star Alliance. U jiných spojů bych byl zdrženlivější, záleželo by, kdo by ho operoval, v jakých časech, frekvencích, s jakou prioritou a s jakou cenovou politikou.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Richard



Založen: 12.4.2007
Příspěvky: 46

PříspěvekZaslal: út srpen 07, 2007 8:16 pm    Předmět: Citovat

závidím vám čas a sílu studovat externí zdroje, rád si to tady čtu Smile

a jen suše dodám svůj tip - 477777 Wink
_________________
Richard
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Karel



Založen: 29.3.2007
Příspěvky: 982
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: st srpen 08, 2007 9:04 am    Předmět: Citovat

Ještě k těm dotacím Idea - myslím že smlouva by měla obsahovat i další podmínky. Kupříkladu, kdybych byl Juránkem a přišli ze SW pro dotace na příští (půl)rok na zrcadlovou linku do VKO, řekl bych dobrá, jsem pro, ale ve smlouvě bude zakotveno, že za každý spoj zpožděný o víc než 1hod., bude dotace poměrně snížena, a při zrušení spoje bude krácení ve výši dvojnásobku poměrné části. A další podmínkou vyplacení dotace by třeba bylo, že SW budou současně provozovat ještě aspoň jednu linku do libovolné destinace s frekvení min. 2x týdně. Zkrátka, něco v tomto duchu, pokaždé ušité na míru každému dopravci.
Richard: Díky, a za sebe mohu říci, že s tím studiem to není zase tak zlé, většinou stačí, že hodím očko na airways, a než dopiju kafe, na chvilku potrápím google s využitím složitějších vyhledávacích kritérií Wink.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Richard



Založen: 12.4.2007
Příspěvky: 46

PříspěvekZaslal: pá srpen 10, 2007 7:23 am    Předmět: Citovat

Nojo, já nepiju kafe Smile

(což je jen další výmluva, ale so it goes Smile)
_________________
Richard
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hansb



Založen: 28.3.2007
Příspěvky: 212
Bydliště: BRQ/LKTB

PříspěvekZaslal: so srpen 11, 2007 12:30 am    Předmět: Citovat

I já se přidám, takže 446 515.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
forman



Založen: 3.8.2007
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: ne srpen 12, 2007 9:26 am    Předmět: Citovat

Karel napsal:

Mě by možná spíš zajímalo, proč to ve vás vyvolalo tak negativní reakci. Šlo to jistě napsat zdvořileji, a hlavně se pokusit své výhrady více konkretizovat, a nabídnout podrobněji svůj pohled. Nevím, jestli je to i váš případ, ale cítím, že je hodně lidí, kteří chovají vůči LKTB jakousi emotivní, iracionální averzi, a já bych chtěl pochopit kořeny toho jevu. Ale opravdu děkuji za reakci a mrzelo by mě, kdybyste se už neozval.


Jiste to slo napsat zdvorileji to ano, ale spis me velice rozpalilo to, jak si vsichni v okoli lktb mysli, ze je jen jejich letiste.A mozna pak jeste praha. Nahodou se stalo to, ze brno je nyni druhym nejvetsim letistem v cr. Predstihlo ostravu a ted vsichni z toho delaji uplny letecky boom v brne. Samozrejme proc ne, ale vemte si v uvahu kolik cestujicich je prave z okoli ostravy. Ja uz jsem vyuzil linku do londyna aspon tak 10x. Je to dano tim, ze linka do londyna je v lepsi dosazitelnosti nez odletat z katovic, nebo z krakova. A takto cestuje nespocet lidi. Osobne jich znam tez dost. Tim, ze ryan pridal geronu jiste reaguje na uspech teto linky. A v tom je prave tento muj dojem, ze se lide v okoli tohoto webu toho "az moc chytli" a delaji z brna pristav evropy. Jeste se divim, ze tady nekdo vyslovene nezada a neurguje na vedeni letiste, aby sem zavedli linku nejake USA spolecnosti, a nejlepe aby byl let BRQ-JFK tak 1x denne. To mi je divne. Prece ten potencial tam byt musi a Brno si jiste tuto linku zaslouzi. Vzdyt americanu urcite musi par na masarykove univerzite studovat, tak proc jim nevyhovet. I v okoli se jich par najde. Nebo se mylim?

Prijde mi ze nejvetsim "propagatorem" a malym "diktatorem" je samotny admin tohoto webu, nebot jeho letiste je prece nej a ostatni neuznava. Praha je prece shit a ostrava jeste vetsi. Jakykoliv pokus o poporu regionalniho letectvi mi u nej prijde jako nesmysl svetoveho vyznamu. Vsichni musi litat jen do brna na jeho letiste. Nic ostatniho neni a nikdy neubude. Vsak at sem taky neco pripise. Jsem zvedav. Je mi jasne, ze v ramci "profesionality" bude tvrdit opak, ale po precteni par radku webu a tohoto fora mi to presto neda.

K tem linkam a ostatnimu. Asi bych se mel omluvit, ale byl jsem opravdu rozpaleny jako grilovaci mrizka, proto takova reakce. Ja fandim brnu, plzni, vodochodum, budejovicim, praze ... proste vsem. Bez rozdilu. Tohle me stvalo. Fandim brnu k zavedeni dalsich liek, proc ne, konkurence bude zase o neco vetsi a tim ceny o neco nizsi a ja se zase budu moct podivat nekam, kde jsem treba jeste nebyl... Ale zijem v realite, bohuzel cr je dost mala a jeji kupni sila nema na to, aby z kazdeho letiste uzivilo 10 linek. To opravdu ne, mozna nekdy v budoucnu. A nehlede na dalsi konkurencni letiste. Tak jako ma brno viden a bratislavu, tak i ostrava ma krakow a katovice. Vsak az se zavede (sice s podporou) linka osr-londyn, uvidite, kolik lidi na teto lince ubude v brne. To se vam to pak tolik nebude mluvit a byt v takove euforii. Uvidime. Sice podle me není dotace tim nej resenim, ale pokud se to uchyti, tak proc ne. Jak jinak primet let. spol., aby zavedli dalsi linku zde(OSR)? FR by to z proincipu neudelal, pak by mohl svoji linku z brna osstrelit. Nehlede prave na linky z polska. Takze doufam, ze na mosnov bude litat Easyjet (s kterym se mimochodem nekam dostanu) ... Tot asi pro tuto chvili vse.
Za odpovedi diky.


Naposledy upravil forman dne ne srpen 12, 2007 11:16 am, celkově upraveno 1 krát.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
MarekV
Site Admin


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 1589
Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany

PříspěvekZaslal: ne srpen 12, 2007 11:02 am    Předmět: Citovat

forman: Předně musím poděkovat za tak rozsáhlý příspěvek!
Nejvíce mě pobavil Váš názor o "propagátorovi" a "diktátorovi" Very Happy , je vidět, že mě vůbec neznáte. Poněvadž kdybyste patřil mezi okruh lidí, kteří ví "co jsem zač", v žádném případě byste tohle nenapsal. A jestli po přečtení několika řádků máte tento pocit, to je mi líto...
Teď k tvrzení, že si lidé z Brna myslí, že je jen jejich letiště a žádné jiné. To mi připadá šíleně krátkozraké, doslova mi přijde, že máte zrak zaslepen zlostí (nic ve zlém), a proto nás takhle napadáte, ale není tomu tak, nikdy tomu tak nebylo a nikdy nebude. Uznávám, že se snad může projevovat nějaký ten brnocentrismus, to ano, ale tohle k tomu patří, určitá nadsázka, která je v očích zasvěcených správně pochopena a zároveň brána jako recese.
Nakonec musím uznat, že jste v posledním odstavci pěkně podchytil pár myšlenek!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra AirSpotter.eu -> LKTB/BRQ Spotting Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 5, 6, 7 ... 78, 79, 80  Další
Strana 6 z 80

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com