Obsah fóra AirSpotter.eu AirSpotter.eu
European Plane Spotting and LKTB/ BRQ Spotting Forum
 
 FAQFAQ   HledatHledat   Seznam uživatelůSeznam uživatelů   Uživatelské skupinyUživatelské skupiny   RegistraceRegistrace 
 ProfilProfil   Soukromé zprávySoukromé zprávy   PřihlášeníPřihlášení 

Rozšíření a omezení provozu linek
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 78, 79, 80  Další
 
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra AirSpotter.eu -> LKTB/BRQ Spotting
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma  
Autor Zpráva
forman



Založen: 3.8.2007
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: ne srpen 12, 2007 11:13 am    Předmět: Citovat

MarekV napsal:
Teď k tvrzení, že si lidé z Brna myslí, že je jen jejich letiště a žádné jiné. To mi připadá šíleně krátkozraké, doslova mi přijde, že máte zrak zaslepen zlostí (nic ve zlém), a proto nás takhle napadáte, ale není tomu tak, nikdy tomu tak nebylo a nikdy nebude. Uznávám, že se snad může projevovat nějaký ten brnocentrismus, to ano, ale tohle k tomu patří, určitá nadsázka, která je v očích zasvěcených správně pochopena a zároveň brána jako recese.
Nakonec musím uznat, že jste v posledním odstavci pěkně podchytil pár myšlenek!


Zaslepen nejsem, jen realista. Vsichni lide si to nemysli, jen tady lide na foru... Tak mi to prijde.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hansb



Založen: 28.3.2007
Příspěvky: 212
Bydliště: BRQ/LKTB

PříspěvekZaslal: ne srpen 12, 2007 12:23 pm    Předmět: Citovat

Čistě podle mého názoru si forman léčí mindrák z toho, že naše letiště roste vyšším tempem, než OSR a že kdeždo na rozdíl od BRQ, které se vyvíjí postupně, ale úspěšně, v OSR se leda zmůžou na sci-fi výlevy typu do dvou let tu bude 12 nových linek atp a lidé si z nich dělají srandu. O tom, že se na tomto fóru bavíme především o Brně není snad nic divného, když je právě pro něj určené ne? To si asi forman zapoměl přečíst v úvodu, než začal klást své emocemi nabité příspěvky. Dále se musím poohlédnout za nařčením, že admin je diktátor. Zajímalo by mě, jak milý forman přišel na to, že admin tvrdí, že PRG a ostatní jsou shit? Bylo to tu snad někde napsáno?? Nebo mu vidí do myšlenek?? Opravdu věcný argument! O narážkách typu linky BRQ-JFK bych pomlčel, protože to byl právě ředitel OSR, kdo se chvástal tím, že by se z Ostravy mohlo lítat na Bali, jak se nám pochlubil v regionální příloze MF Dnes dne 13.2.2007. Celkově si myslím, že existence tohoto člověka na fóru je pouze z důvodu naštvat a znechutit nám příjemnou debatu u odpoledního kafíčka, což nám dokázal svým opět inteligentním názorem v sekci Náměty na zlepšení a vzkazy spotterům/redakci - O novém webu:
"grafika je ze sablony..." Chtěl bych vidět tvůj web chytráku.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
kuba.biker



Založen: 4.8.2007
Příspěvky: 265
Bydliště: OPO

PříspěvekZaslal: ne srpen 12, 2007 9:56 pm    Předmět: Citovat

Nevím, co by pan Forman vyváděl, kdyby byl z Kunovic...To by asi všechny brněnské spottery sežral zlostí/závistí Laughing
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
David2



Založen: 17.4.2007
Příspěvky: 36

PříspěvekZaslal: po srpen 13, 2007 8:00 am    Předmět: Citovat

Já Formana trochu chápu. Rád by viděl v OSR trochu slušnej provoz, rozumně tam vidí potenciál, rád by si za to i zaplatil a nikdo ho neslyší. A když člověk nemá možnost jak to ovlivnit, tak prostě rudne.
V BRQ se děje aspoň trošku něco, tak je naprdnutej na Brno.
My všichni Brňáci jsme naprdnutí na Prahu, protože určitě by část toho provozu mohla být tady, Pražáci jsou asi naprdlí na Vídeň, protože je asi těžko někdy předstihnou a když tak jen v LC.
Ale nespokojenost je motor pokroku.
A tak Formane, směle do toho a víc takových jako ty, on vás někdy někdo uslyší.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Karel



Založen: 29.3.2007
Příspěvky: 982
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: po srpen 13, 2007 2:09 pm    Předmět: Citovat

Dovolil jsem si jako autor tohoto threadu založit nové téma v Námětech..., kde mohou zájemci řešit formální stránku diskuse a chci poprosit diskutující, aby v úvahách na toto téma pokračovali tam.
Forman: Co se týče dopadu možného zřízení linky z OSR do Londýna, nebojím se, že by Ryan z BRQ začal létat prázdný. Možná by jen trochu klesla cena letenek, někam do prostoru průměrných cen společnosti. Počet pravidelných linek z BRQ je nyní 4, příští rok by se mohl zvýšit na 5-6, do pěti let tak na 10. Ne třeba každodenní spoje, ale pravidelné. To je můj odhad, nemusíte s tím souhlasit, teď není čas, ale jestli chcete, napíši vám, proč si to myslím. Také to ovšem z řady důvodů nemusí vyjít.
A ještě něco - nechtěl byste nám dát svůj typ na letošní počet odbavených paxů? Myslím, že loni jich bylo 493 tis...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
David2



Založen: 17.4.2007
Příspěvky: 36

PříspěvekZaslal: po srpen 13, 2007 3:03 pm    Předmět: Citovat

Bylo jich 393 tisíc. Sad
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Hansb



Založen: 28.3.2007
Příspěvky: 212
Bydliště: BRQ/LKTB

PříspěvekZaslal: po srpen 13, 2007 3:09 pm    Předmět: Citovat

Ale i to je slušný a díky aspoň za to!
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
forman



Založen: 3.8.2007
Příspěvky: 6

PříspěvekZaslal: po srpen 13, 2007 3:13 pm    Předmět: Citovat

Libi se mi, ze vite, kde bydlim,pritom nejsem vubec z ostravy.Ale to je jen tak mimochodem.

4Hansb: mindraky si nelecim, to muzu jinde. Tohle je asi argument takove vahy jako ja mam podle vas argument o adminovi.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu
Karel



Založen: 29.3.2007
Příspěvky: 982
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: po srpen 13, 2007 3:37 pm    Předmět: Citovat

David2: Díky za opravu, nejak jsem se upsal,
Forman: Nezkusíte si opravdu tipnout? A na Ostravaka jsem vas v duchu tipoval i já, hned po vaší první reakci, když jak jste napsal, že jsme jako malá děcka... Je to takové Ostravské Embarassed .
A ještě jednou prosím o klid zbraní, ať to tu za chvíli nevypadá jako ve vrcholné politice Exclamation .
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Hansb



Založen: 28.3.2007
Příspěvky: 212
Bydliště: BRQ/LKTB

PříspěvekZaslal: po srpen 13, 2007 5:09 pm    Předmět: Citovat

forman: Je pěkné jak se ti líbí, že všichni víme, že si z Ostravy, sice to tu nikdy nikdo neřekl, ale budiž, ať je po tvém... to jen tak mimochodem. Tvůj argument o adminaovi bych nesrovnával s tím mým o mindrácích a to z prostého důvodu. Zatímco ten tvůj je pouze jakýsi výplod fantazie nabitý rozčilením o tom, že cituji: Brno je přece nej a ostatní neuznává, Praha je shit a Ostrava ješte větší... podložený pouze výrazy typu "přijde mi, mám takový dojem" atd., tak ten můj se opírá o skutečnosti uvedené v rozsáhlém článku, kterým si nás obdaroval. Stačí si ho jednou přečíst a je naprosto jasné, že když píšeš: Náhodou se stalo to, že Brno je 2. největším letištěm ČR(ano, vskutku náhoda), jak z toho dělají všichni boom, že je Brno dál než Ostrava, jak najednou nebudeme všichni v euforii až uvidíme kolik lidí ubyde po zavedení linky OSR-STN a další, tak z toho čiší pouhopouhá závist. Toť jen a pouze můj názor, ostatně jako všechny předešlé.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Karel



Založen: 29.3.2007
Příspěvky: 982
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2007 5:44 pm    Předmět: Citovat

Tak mám pro vás ještě jedenu lehce nadějnou zprávičku: "По словам заместителя генерального директора авиакомпании Алексея Савченова...До конца года мы планируем летать в Брно еще и по средам" (podle slov náměstka generálního ředitele letecké společnosti Alexeje Savčenova ... do koce roku plánujeme létat do Brna i ve středy).
A jako zajímavost - Ruské ministerstvo odmítlo vydat SkyEurope licenci na lety z Bratislavy do Moskvy a Petrohradu s odvoláním na mezivládní dohodu a strukturu jeho vlastníků. SkyEurope se o lety ucházelo na místo, a s doporučením, Slovenských aerolinek.

Možná už se vám zdá divné, proč tolik se tolik rozepisuju o linkách z východu. Mám k tomu dva dobré důvody. Hodně se tam o tom píše, a tak jsou k dispozici informace. A za druhé, úspěch linky z VKO je svým způsobem IMHO klíčový pro případné další směry (GOJ. LED, Ukrajina). Také není tajemstvím, že SW sice usiluje o VKO z PRG, což si myslím, že jim spíš nevyjde, a pokud by museli vzít za vděk zrcadlovým spojem z BRQ, je naděje na nějakou jejich další destinaci mnohem větší. Žádná z těch linek by sice nikdy asi netrhala rekordy v počtu PAX, ale co je doma, to se počítá, a existuje cosi jako kritické množství, na které letečtí dopravci slyší. A čím více letů (třeba jen 2x týdně), tím spíš upoutá naše letiště pozornost stávajících i nových dopravců.
U ostatních já v nejbližších měsících žádné převratné věci nečekám. Ryan (Kulakowski) dnes Brno jako velkou prioritu asi nevnímá, teď zkouší po BTS zapustit kořínek nově v PRG (DUB), no uvidíme. ČSA zatím myslí, jak je chytré "létat" do Brna po D1, podobně naši jižní sousedé. No a ten Zadar bude, i když nakrásně vyjde, jen a jen prázdninová záležitost.

http://www.tourinfo.ru/news/category123/3955/
http://praga.ucoz.ru/news/2007-08-04-30
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
MarekV
Site Admin


Založen: 25.3.2007
Příspěvky: 1589
Bydliště: LKTB/BRQ Brno Tuřany

PříspěvekZaslal: čt srpen 16, 2007 6:08 pm    Předmět: Citovat

Opět další zpráva, co se velice hezky čte... Velmi zajímavý je výrok o přidání středečních letů, především část: "... do konce roku ...", poněvadž prozatímně se počítá s posledním letem někdy v listopadu, což je sice skoro konec roku, ale tak trošku mi přijde mezi řádky, že se uvažuje i o prodloužení dále... Ale asi to bude spíše myšleno ve smyslu do onoho listopadu. Každopádně i tak je to super, byť to není ještě potvrzeno.
S tím Ryanairem to vidím naprosto stejně...
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Zobrazit autorovy WWW stránky
Karel



Založen: 29.3.2007
Příspěvky: 982
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: pá srpen 17, 2007 10:06 am    Předmět: Citovat

Ta prohlášení o druhém spoji se už odjevila v některých článcích k prvnímu letu 22/7. Ale byla hodně neurčitá, a na inauguračních letech se toho namluví... Ale když už padlo i slovo "středa" a navíc od náměstka, řekl jsem si, že se o tuto informaci s vámi podělím, a taky jí možná trochu vyvážím zase spíše "horší" zprávu o FR v PRG Very Happy . Ale jsou to zatím pořád jen slova, i když, já osobně jsem přesvědčen, že z ruské strany je skutečně vážný zájem linku trvale provozovat, a dělají pro to maximum. To že v letovém řádu jsou jen do listopadu určitě není proto, že by pak plánovali odejít, pokud budou pasažéři, budou určitě létat dál, myslím, že jsou ochotni překousnout i dočasnou ztrátovost. A hodně po 1/1 kalkulují se Schengenským prostorem (Wídeň, Bratislava - bez dalších víz).
Ať se nám to líbí nebo ne, Rusové jsou v tuto chvíli asi jediní, pro které je Brno skutečnou prioritou, a lety na východ se asi stanou prubířským kamenem rozvoje BRQ pro nejbližší půlrok až rok. Jestli by linka do VKO prosperovala, byl by to jasný signál o perspektivnosti letiště, pokud ne, byl by to bohužel asi také významný negativní signál pro případné další zájemce.
Zatím to vypadá dobře, v říjnu už jsou 3 spoje zcela vyprodané a na 7/10 si můžete koupit jednosměrnou letenku už jedině za astronomických 12600Kč Exclamation Ale nevím kolik ze 128 míst se vlastně prodává (28?), takže vyhráno ještě určitě není.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
Karel



Založen: 29.3.2007
Příspěvky: 982
Bydliště: Brno

PříspěvekZaslal: po srpen 20, 2007 2:03 pm    Předmět: Citovat

Pokud by si ještě někdo měl chuť tipnout počet odbavených cestujících v roce 2007, mohou mu být slabým vodítkem statistiky ŘLP za prvních 7 měsíců - 16900 (loni 13950, tj. +21%). Ale nemá to zrovna velkou vypovídací schopnost, nejedná se zdaleka jen o dopravní letadla, nicméně, vychází to, jestli dobře počítám, cca 80 pohybů denně, nebo chcete-li, průměrně 1 pohyb/18 min.
Návrat nahoru
Zobrazit informace o autorovi Odeslat soukromou zprávu Odeslat e-mail
slávek
Anonymní





PříspěvekZaslal: po srpen 20, 2007 2:39 pm    Předmět: pohyby Citovat

2karel: a kde by se vzalo...? Snad i včetně přeletů Laughing
Slávek
Návrat nahoru
Zobrazit příspěvky z předchozích:   
Přidat nové téma   Zaslat odpověď    Obsah fóra AirSpotter.eu -> LKTB/BRQ Spotting Časy uváděny v GMT + 1 hodina
Jdi na stránku Předchozí  1, 2, 3 ... 6, 7, 8 ... 78, 79, 80  Další
Strana 7 z 80

 
Přejdi na:  
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra.
Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru.
Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru.
Nemůžete hlasovat v tomto fóru.


Powered by phpBB © 2001, 2005 phpBB Group
Český překlad phpBB Czech - www.phpbbcz.com