|
AirSpotter.eu European Plane Spotting and LKTB/ BRQ Spotting Forum
|
Zobrazit předchozí téma :: Zobrazit následující téma |
Autor |
Zpráva |
Ondra
|
|
Návrat nahoru |
|
|
Karel
|
Zaslal: čt únor 26, 2009 7:40 pm Předmět: |
|
|
Bylo by to fajn, ale LKTB asi není na prodej. Má ho na 40 let pronajaté Letiště Brno a.s., kteří ho rozhodně prodat nemohou, a dokud nevyprší nájemní smlouva, ani JmK . Teoreticky by se sice dohodnout mohli, mám ale pocit, že v podmínkách o převodu na kraj je klauzule, bránící prodeji letiště i tak. |
|
Návrat nahoru |
|
|
slávek Anonymní
|
Zaslal: čt únor 26, 2009 9:06 pm Předmět: |
|
|
No myslím že k tomu nedojde a bude tak dobře. Bufetovo by bylo jen letištěm pro bohatce a podobnou čeládku. O LC by jistě zájem neměl. A taky nevím co by v brně ta jeho miliardářská klientala pohledávala. Leda tak za děvkama, dle známé písně klasika..." Brno je zlatá loď, za děvčaty z Brna choď..."
hahaha |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ondra
|
Zaslal: pá únor 27, 2009 5:08 pm Předmět: |
|
|
Karel napsal: | Bylo by to fajn, ale LKTB asi není na prodej. Má ho na 40 let pronajaté Letiště Brno a.s., kteří ho rozhodně prodat nemohou, a dokud nevyprší nájemní smlouva, ani JmK . Teoreticky by se sice dohodnout mohli, mám ale pocit, že v podmínkách o převodu na kraj je klauzule, bránící prodeji letiště i tak. |
tak mě nešlo ani tak o prodej letiště, jako o případný prodej Letiště Brno a.s., to je soukromá společnost a jako taková by měla jít případně koupit. Je fakt, že letiště a provozovatel není jedno a totéž, to je jasný, a nevim teď přesně jak to je v tom Buffetově případě.
Na druhou stranu, by to bylo zajímavý, kdy se změnil majitel Letiště Brno a.s., a pochybuju, jakkoliv je to vcelku nemyslitelná možnost, že by si z toho Buffet udělal soukromej podnik pořád platí že čím víc letadel, tím větší zisky (resp. aspoň tržby). |
|
Návrat nahoru |
|
|
Karel
|
Zaslal: pá únor 27, 2009 8:46 pm Předmět: |
|
|
citace: | tak mě nešlo ani tak o prodej letiště, jako o případný prodej Letiště Brno a.s., |
Jasně Ondro, samozřejmě máš pravdu, to by ovšem bylo určitě dost zajímavé... Ale moc na to zatím nevěřím. Myslím, že LKTB bude letos bojovat hlavně o minimalizaci ztrát. Ryan spíš omezuje, od ČSA bych toho o moc víc nečekal, AtlantSojuz má úplně jiné starosti, DanubeWings vypadají, jako by si to s tím Chorvatskem pro letošek rozmysleli, SmartWings s těmi třemi letovisky díru do světa neudělají, SkyEurope a WizzAir jsou mimo hru. Kvůli krizi budou lidé šetřit, v létě sedět raději doma, a stejně tak firmy mají méně důvodů létat. Nechci šířit paniku, ale klidně si letos dovedu představit propad na nějakých 450 tis. pax. A jaký je tvůj odhad analytika? A co odhady ostatních? |
|
Návrat nahoru |
|
|
slávek Anonymní
|
Zaslal: so únor 28, 2009 9:26 am Předmět: |
|
|
Uvědomte si že letiště brno je ve vlastnictví Jmk a ten je na další 4 roky ( nejméně) plně ovládám soc. dem zastupiteli. myslíte si že by byla vůle to prodat nějakému megakapitalistovi Bufetovi z USA? Ani omylem ... si myslím já. |
|
Návrat nahoru |
|
|
JackBrno
|
Zaslal: so únor 28, 2009 10:10 am Předmět: |
|
|
slávek napsal: | Uvědomte si že letiště brno je ve vlastnictví Jmk a ten je na další 4 roky ( nejméně) plně ovládám soc. dem zastupiteli. myslíte si že by byla vůle to prodat nějakému megakapitalistovi Bufetovi z USA? Ani omylem ... si myslím já. |
Bufet z USA by určitě nekupoval letiště jako takové od kraje, co by z toho měl? Vždyť by dostal jen závazek, pronajmout ho na 50 let za 1kč provozovateli Letiště Brno a.s. Jediné co by ho mohlo zajímat, je koupě toho porovozovatele. A i tak by rozhodně neměnil LKTB v základnu bizjetů, to by rozhodně nepokrylo náklady. Provoz by se určitě neomezoval. Ale to je jen fantasmagorie. |
|
Návrat nahoru |
|
|
Ondra
|
Zaslal: ne březen 01, 2009 2:37 pm Předmět: |
|
|
Karel napsal: | citace: | tak mě nešlo ani tak o prodej letiště, jako o případný prodej Letiště Brno a.s., |
Jasně Ondro, samozřejmě máš pravdu, to by ovšem bylo určitě dost zajímavé... Ale moc na to zatím nevěřím. Myslím, že LKTB bude letos bojovat hlavně o minimalizaci ztrát. Ryan spíš omezuje, od ČSA bych toho o moc víc nečekal, AtlantSojuz má úplně jiné starosti, DanubeWings vypadají, jako by si to s tím Chorvatskem pro letošek rozmysleli, SmartWings s těmi třemi letovisky díru do světa neudělají, SkyEurope a WizzAir jsou mimo hru. Kvůli krizi budou lidé šetřit, v létě sedět raději doma, a stejně tak firmy mají méně důvodů létat. Nechci šířit paniku, ale klidně si letos dovedu představit propad na nějakých 450 tis. pax. A jaký je tvůj odhad analytika? A co odhady ostatních? |
odhady pax po mě nechtěj že není tenhle rok posvícení je jasný nicméně kromě toho co píšeš zapomínáš na cargo, vzhledem k tomu že se poplatky počítaj z max. vzletové hmotnosti, tak bych to až tak černě (resp. v účetním pojetí červeně) neviděl.. sice nevim do jaké míry bude nebo nebude pokračovat silný cargo z roku 2008, ale prostě myslim, že tady je ještě dost zdrojů na vyvážení poklesu počtu pax.. ale až tak dokonale do finanční situace LB, a.s. samozřejmě nevidím.. |
|
Návrat nahoru |
|
|
|
|
Nemůžete odesílat nové téma do tohoto fóra. Nemůžete odpovídat na témata v tomto fóru. Nemůžete upravovat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete mazat své příspěvky v tomto fóru. Nemůžete hlasovat v tomto fóru.
|
|